![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Masopustní koblihy a šišky
Vezmeme ¾ libry másla a dobře utřeme. Na mísu dáme 6 žejdlíků mouky, přidáme utřené máslo a těsto zaděláme pěknou smetanou a dobře vypracujeme. Pak do těsta dáme hrst tlučeného cukru, několik lžic dobrých kvasnic, sekanou citronovou kůru, tlučený květ a dobře těsto vypracujeme, až se táhne a dáme je kynout. Do vykynutého těsta zapracujeme ¼ žejdlíku vína a necháme je opět kynout. Pak těsto osolíme, opět zpracujeme a rozdělíme na dva díly. Z poloviny těsta děláme koblihy, nadíváme je rybízem nebo povidly.
Do druhé poloviny těsta přidáme ¼ libry spařených pokrájených mandlí a vypracujeme tužší těsto. Z těsta děláme na čtvrtku dlouhé šišky a smažíme je. Hotové obalujeme v tlučeném cukru.