Telecí řízky zavinuté

 

600 g telecí kýty, 120 g másla, 20 g sardelové pasty, 80 g bílé housky, 3 vejce, 5 zrnek pepře na špičku nože zázvoru, 50 g hladké mouky, 100 g cibule, 3 dl smetany, 1 dl bílého vína, 50 g slaniny, zelená petrželka, sůl.

 

Z telecího masa nakrájíme řízky, které naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme do růžova, přidáme krájenou cibuli, housku, vejce, sekanou zelenou petrželku, utřenou sardelovou pastu s 20 g másla a 1 dl smetany a dobře promícháme. Směsí plníme řízky, které zalijeme vínem a pod pokličkou dusíme, až jsou měkké. Potom je zalijeme kyselou smetanou, v níž jsme rozmíchali trochu mouky a zvolna povaříme.