Telecí plec sekaná

 

500 g telecí plece, 3 vejce, 100 g másla, 40 g hladké mouky, na špičku nože zázvoru, 10 zrnek pepře, 200 g mrkve, 100 g petržele, 80 g cibule, 120 g celeru, 80 g bílé housky, 10 g sušených hub, 2 dl vody, 2 dl smetany, zelená petrželka, sůl.

 

Telecí plec jemně posekáme, přidáme vejce, krájenou housku, 20 g mouky, sůl, koření a dobře promícháme. Z této hmoty tvoříme malé šišky. Zeleninu včetně cibule nakrájíme na plátky, osmahneme ji na másle, zalijeme vodou, přidáme předem namočené houby a vaříme asi 20 minut. Do šťávy vložíme telecí šišky a zvolna je vaříme asi 20 minut. Pak šťávu zalijeme kyselou smetanou, v níž jsme rozmíchali zbytek mouky a zvolna povaříme. Nakonec přidáme sekanou zelenou petrželku.