Karbenatá jakákoliv

 

150 g telecí plece, 150 g předního hovězího, 150 g vepřové plece, 10 zrnek pepře, ½ citronu, 3 vejce, na špičku nože zázvor, 60 g bílé housky, 1 dl mléka, 60 g hladké mouky, 150 g másla, 1,5 dl přírodního vína – i na podlévání, sůl.

 

Veškeré tlučené maso jemně posekáme, smícháme s vejci a dobře promícháme s trochou bílého vína. Osolíme, okořeníme zázvorem, hrubě tlučeným pepřem, strouhanou citronovou kůrou a jemně sekanou cibulí, kterou jsme podusili na másle. Potom přisypeme trochu mouky, dobře promícháme, přidáme bílou housku předem namočenou v mléce (dobře vytlačenou) a vše dobře promícháme. Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce. Pečeme je na másle a podléváme zbytkem vína. Upečené klademe na talíř a zdobíme citronem.