![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Játrová pečenice
600 g telecích jater, 120 g sádla, 80 g jader vlašských ořechů, 30 g strouhaného chleba, 2 zrnka hřebíčku, špetka kmínu, 10 g česneku, 100 g cibule, pepř, zelená petržel, sůl.
Játra nakrájíme na větší kousky, zprudka na sádle opečeme a vyjmeme. Do tuku přidáme pokrájenou cibuli a česnek, tlučené koření a znovu na ohni osmahneme. Nakonec přidáme sekaná jádra vlašských ořechů, strouhaný chléb, přidáme játra a chvíli podusíme. Před podáváním trochu osolíme a posypeme sekanou zelenou petrželkou.