![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Mušle nepravé
500 g telecího brzlíku, 100 g másla, 240 g cibule, 30 g hladké mouky, ¼ l mléka, 100 g sardelky, 50 g strouhané housky, pažitka, citron, sůl.
Na malé kousky nakrájený brzlík dáme na část pokrájené zpěněné cibulky a podusíme. Na dalším rendlíku zpěníme zbývající cibulku s moukou, zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Do husté hmoty dáme brzlík, třené sardelky s máslem, přisypeme sekanou pažitku, sůl a řádně promícháme. Směs klademe na vymaštěné mušle, pokapeme máslem a zapečeme prudce v troubě. Hotové pokapeme citronem.