Hovězí oháňka dušená s cibulkovou kaší

 

800 g hovězí oháňky, 150 g sádla, 1 kg cibule, 15 zrnek pepře, na špičku nože zázvoru, 40 g hladké mouky, 2 dl smetany, 60 g bílé strouhané housky, 50 g másla, sůl.

 

Hovězí oháňku nakrájíme na kousky, osolíme a na sádle podusíme s pepřem a zázvorem. Pak přidáme na půlky krájenou cibuli a dusíme dále. Jakmile je cibule měkká, vybereme ji a oháňku dodusíme doměkka. Maso pak vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou, necháme zasmahnout, zalijeme trochou vody a povaříme. Do šťávy prolisujeme cibuli, nalijeme do ní smetanu, v níž jsme namočili jemně strouhanou housku, přidáme máslo, podle chuti osolíme a znovu zahřejeme. Hustou kaši podáváme k dušené oháňce zvlášť.