Dršťky nadívané

 

600 g uvařených drštěk vcelku, 100 g jáhel, 150 g slaniny, 10 g sušených hub, 20 g česneku, 120 g sádla, 100 g cibule, 2 vejce, pepř, zázvor, zelená petrželka, sůl, 150 g vařené kořenové zeleniny.

 

Doměkka vařené dršťky rozkrájíme na čtverce o velikosti asi 10 cm. Na jeden čtverec položíme nádivku, druhým přiklopíme a zašijeme bílou nití. Čtverce dáme na osmaženou cibulku na sádlo, po obou stranách opečeme, podlijeme trochou vývaru z drštěk a zvolna dusíme asi 30 minut.

 

Nádivka: Jáhly uvaříme, přidáme sekané uvařené houby, třený česnek, krájenou slaninu, vejce, pokrájenou kořenovou zeleninu, sekanou zelenou petržel, část jemně pokrájené syrové cibule a promícháme.