Ledvinky vepřové po staromoravsku

 

1 kg vepřových ledvinek, 250 g anglické slaniny, 400 g kysaného zelí, 500 g cibule, 15 g kopru, 150 g sádla, 10 g pepře, 2 dl smetany, 35 g feferonek, 400 g rajčat, sůl.

 

Půlené ledvinky spaříme, vykrájíme močovody a opět spaříme vařící vodou. Každou půlku ledvinky zabalíme do plátku slanin y, opepříme a dáme do kastrolu se sádlem péci. Upečené ledvinky vyjmeme, na sádlo, na kterém jsme pekli ledvinky, dáme nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme zelí a necháme podusit. Pak zalijeme smetanou smíchanou se sekaným koprem a povaříme. Ledvinky osolíme, upravíme na zelí, ozdobíme kousky feferonek a krájenými rajčaty.