Hrušky smažené nadívané

 

8 menších hrušek, trochu octa, 30 g loupaných mandlí, 100 g jemně sekaných vlašských ořechů, 2 vejce, 1 dl smetany, 40 g mouky, 180 g sádla na smažení, 30 g jahodové zavařeniny, 30 g medu 1 zrnko hřebíčku, ½ citronu, 20 g rozinek, 1 g mleté skořice, 60 g tlučeného cukru.

 

Hrušky oloupeme, rozkrojíme a jádřince vykrojíme trochu více. Pak je spaříme v horké vodě s trochou octa, aby zůstaly bílé, a každou plníme touto nádivkou. Mandle nakrájíme na nudličky, smícháme s medem, mletými ořechy, spařenými rozinkami, lžičkou smetany, zavařeninou a okořeníme hřebíčkem a strouhanou citronovou kůrou. Pak půlky hrušek spojíme a máčíme v těstíčku, které jsme připravili ze zbylé smetany, vajec a mouky a smažíme v sádle. Osmažené hrušky posypeme cukrem a skořicí.