![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Salát chřestový II.
750 g chřestu, 500 g nových brambor, 200 g majonézy, 200 g šlehačky, sůl.
Ve slané vodě máčíme asi hodinu oloupaný chřest (po oloupání je ho asi 500 g). Tvrdé části odkrojíme, použijeme do polévky, měkké uvaříme a necháme vychladnout. Vychladlý chřest nakrájíme na špalíčky. Nové brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a studené nakrájíme na plátky. Brambory s octem promícháme, přidáme zředěnou majonézu se šlehačkou, chřest, osolíme a promícháme. Pepř nepřidáváme, aby se uplatnila jemná chuť chřestu. Podáváme vychlazený.