Míšeninka z kuřecích hřebínků
Hřebínky, jatýrka a žaludky z pěti pěkných kuřat, 120 g másla, ½ cibule, ¼ květáku, 100 g sušených hub, 70 g hladké mouky, 2 raci, ½ l slepičí polévky, 2 chřesty, 1 citron, petržel, celer, pepř, sůl.
Při větší hostině shromáždíme hřebínky, jatýrka a žaludky kuřat, případně i jiné drůbeže. Z hřebínků stáhneme kůžičku tak, že je mneme solí mezi prsty. Také žaludky a jatýrka dobře očistíme. Na rendlík dáme polovinu másla, drobně pokrájenou cibulku, nasekanou zelenou petrželku a nať celeru, vložíme na to celé hřebínky, drůbky a podusíme. Během dušení podléváme slepičí polévkou, aby masíčko zůstalo světlé. Nejprve vyjmeme jatýrka, ostatní dusíme déle. Měkké vnitřnosti rozsekáme, hřebínky necháme celé a dáme a teplé místo. Mezitím podusíme předem namočené houby a přidáme je ke směsi. Na směs uděláme z druhé poloviny másla světlou jíšku, zalijeme ji slepičí polévkou a svaříme v hustou omáčku, kterou okyselíme šťávou z citronu a ochutíme pepřem a trochou citronové kůry. Směs přelitou omáčkou obložíme masíčkem uvařených raků a přizdobíme uvařeným květákem a chřestem nakrájeným na kolečka.