![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Kapouní jatýrka
600 g jatýrek z kuřat, 80 g jader vlašských ořechů, 2 dl vermutu, 3 zrnka hřebíčku, 180 g másla, 200 g jablek, 100 g hroznů, 10 g bílé strouhané housky, ½ citronu, sůl.
Očištěná kuřecí jatýrka pečeme na másle se sekanými ořechy a silnějšími plátky oloupaných jablek. Okořeníme tlučeným hřebíkem, pepřem, osolíme, přidáme hrozny a zalijeme vínem, v němž jsme rozmíchali strouhanou housku a povaříme. Hotová jatýrka vyjmeme, položíme na mísu a přelijeme necezenou šťávou. Zdobíme je plátky citronu.