![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Holoubata ve vinném listí
holoubata vykucháme, osolíme, svážeme jim nožičky a každé holoubě zavineme do pěti nebo šesti mladých vinných listů, kterým nejprve odlámeme stopky. Ovážeme je nití a položíme na rendlík. Pokud je dusíme doměkka na kousku krájeného hovězího loje spolu s mrkví, kořením, petrželí, bobkovým listem, nakrájenou cibulí, kouskem celeru a citronu, zalijeme je dobrou polévkou z masa a obložíme plátky slaniny. Když jsou udušená, sebereme ze šťávy tuk, srovnáme je v listí na mísu, odstraníme nitě a polejeme je černou omáčkou, v níž jsme svařili trochu vína a přidali citronovou šťávu. (Recept na černou omáčku najdete dále).