![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Kačice v žluté jíše
1 menší kachna, 5 g zázvoru, 4 dl smetany, 6 žloutků, 150 g jader vlašských ořechů, 5 zrnek hřebíčku, 100 g cibule, 70 g bílé veky, 1550 g jablek, sůl.
Kachnu osolíme, posypeme mletým zázvorem a pečeme v horké troubě asi 20 minut,a by byla pěkně opečená. Potom ji dáme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme cibuli, oloupaná jablka, hřebíček, sůl a necháme vařit. Před dovařením přidáme oloupanou bílou veku nakrájenou na kostičky a namočenou v smetaně a necháme kachnu dovařit. Pak kachnu vyjmeme a jíchu procedíme, přidáme rozšlehané žloutky a nahrubo nakrájená jádra ořechů podušená na sádle, které se vypeklo z kachny (přidáme i sádlo). Kachnu rozsekáme na díly a přeléváme jíchou s ořechy (jícha už se nesmí vařit, jakmile přidáme žloutky).