Holoubata plněná jatýrky a ořechy

 

2 holoubata, 2 jatýrka z holubů, 100 g bílé housky, 30 g jader vlašských ořechů, 20 g mandlí, 2 vejce, 140 g másla, 3 zrnka pepře, na špičku nože muškátového květu, 30 g slaniny, 1 dl mléka, 30 g vařené rýže, 30 g cibule, zelená petrželka, sůl.

 

Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme polovinu másla, jemně nakrájenou cibulku a rozsekaná holubí jatýrka. Okořeníme pepřem, muškátovým květem, osolíme a necháme zpěnit. Pak přidáme v mléce namočenou housku, ušlehaná vajíčka, sekanou petrželku, sekané mandle a ořechy a vařenou rýži. Touto nádivkou naplníme volátka holoubat, sešijeme, holoubata osolíme a pečeme na másle do růžova.