Štika odpečená v prejdlíku

 

800 g štiky, 100 g másla, 100 g slaniny, 100 g cibule, 2 g kmínu, 1 g zázvoru, 2 zrnka hřebíčku, 120 g krupice, 3 dl smetany, 3 vejce, zelená petrželka, sůl.

 

Očištěnou štiku nakrájíme na plátky, které prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme sekaným kmínem, hřebíčkem, zázvorem a opečeme na másle s krájenou cibulí a kouskem slaniny. Ze 3 bílků ušleháme sníh, krupici promícháme se žloutky a smetanou, zelenou petrželku jemně usekáme a zvolna vše promícháme. Pak nalijeme na štiku (z níž jsme vybrali kosti) a s cibulí a slaninou zvolna pečeme asi 30 minut. Podáváme s různými saláty.