Pstruzi v aspiku
4 pstruzi, 3 dl octa, bobkový list, 6 zrnek pepře, 120 g cibule, 100 g citronu, 3 lanýže, 100 g račích ocásků, 2 vejce, 30 g kaparů, 400 g hotového aspiku, sůl.
Malé pstruhy opatrně očistíme, vykucháme a opereme. Pak je položíme vedle sebe do nádoby, zalijeme vařícím octem a necháme přikryté papírem tak dlouho, až úplně zmodrají. Mezitím si dáme svařit vodu, do které přidáme ocet, bobkový list, pepř, cibuli, citron a vše osolíme. Pstruhy vkládáme do vařícího nálevu a okamžitě je z nálevu vybereme a necháme vychladnout. Připravíme si formy, které vyložíme plátky citronu a lanýžů, račími ocásky, vejci natvrdo, kapary apod. na to vše nalijeme část aspiku, a když ztuhne, rozložíme pstruhy po délce nakrájené, řídce po celé formě. Pak je znovu aspikem zalijeme, a to opakujeme, až je forma plná. Pak je dáme do chladničky, aby aspik úplně ztuhl. Vyklopené pstruhy rozmanitě podle chuti zdobíme.