![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Rybí noky vařené
800 g kapra nebo jiné sladkovodní ryby, 100 g kapřího mlíčí, 120 g másla, 2 vejce, 50 g bílé strouhanky, ¼ l smetany, citron, 1 dl bílého přírodního vína, 10 zrnek tlučeného pepře, 2 bobkové listy, špetka muškátového strouhaného oříšku, zelená petrželka, sůl.
Syrové ryby vykostíme, umeleme na masovémstrojku, přidáme z ¼ citronu strouhanou kůru, muškátový oříšek, vejce, strouhanou žemli, část zelené sekané petrželky, pepř, polovinu rozpuštěného másla, osolíme, dobře promícháme a tvoříme noky, které vkládáme do vařící osolené vody s bobkovým listem a zvolna vaříme asi 20 minut. Zvlášť si utřeme syrové mlíčí, polijeme ho vínem a pokapeme citronovou šťávou, polijeme smetanou a přidáme část zelené petrželky a vše promícháme. Když jsou noky vařené, zalijeme je směsí z mlíčí a smetany, necháme přejít varem a podáváme s vařenými brambory.