![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Vrány v jíše na způsob tetřeva
2 tučné vrány, 260 g strouhanky, 4 topinky, zázvor, bílý pepř, libeček, saturejka, 4 l vody, sůl.
Vrány stáhneme, vykucháme, uvnitř trochu prosolíme a dáme do horké vody vařit doměkka. (Vaří se až 12 hodin). Uvařené vrány vyjmeme, odřízneme křídla a krky, vykostíme je a s vařenými žaludky umeleme na masovém strojku. Maso spojíme jemnou strouhankou a hrubým sítem prolisujeme do polévky z vran. Polévku zahustíme tlučenými topinkami, dosolíme a okořeníme tlučeným zázvorem, případně bílým pepřem, libečkem a zelenou saturejkou. Vrány naporcujeme, polijeme jíchou z polévky a podáváme s černým chlebem nebo s pohankovými knedlíky.