![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Jeřábky a dropi v žluté jíše
2 – 4 jeřábky nebo 1 drop, ¼ - ½ slepice, 1 l vody, 1 – 2 topinky, 20 g zelené petržele, špetka šafránu, špetka tymiánu, špetka libečku, cibulová nať, sůl.
Čtvrtku nebo půlku slepice uvaříme ve slané vodě, vykostíme, maso umeleme a smícháme s polévkou, v níž jsme vařili též očištěné jeřábky nebo dropa s cibulovou natí petržele. Polévku protlačíme sítem, zahustíme tlučenou topinkou a nalijeme do rendlíku na jeřábky či dropa. Podle chuti dosolíme, okořeníme šafránem, tymiánem a libečkem.