![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Hrách český a sladký
180 g žlutého hrachu, 50 g cukru, ½ dl dezertního vína, 200 g sádla, vejce, 50 g cukru do hrachu, 80 g cukru (moučky a posypání), 5 g skořice, ¼ citronu.
Hrách žlutý namočíme do studené vody na 6 hodin. Do téže vody přidáme plátky citronu, skořici a necháme vařit doměkka. Až se vše rozvaří v hustou kaši, dáme ji do trouby vysušit. Vysušenou kaši umeleme na masovém strojku, promícháme s cukrem, dezertním vínem a vejcem a tvoříme malé kuličky velikosti třešně, které smažíme v sádle. Horké posypeme skořicí s cukrem a ihned podáváme.