![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Čočka nakyselo
250 g čočky, ½ cibule, 20 g hladké mouky, 100 g sádla, špetka pepře, 1 lžíce octa, sůl.
Na rendlík dáme na sádlo zrůžovět strouhanou cibuli, zaprášíme jí moukou a zamícháme. Mezitím si uvaříme den předtím namočenou čočku, vložíme ji na cibuli a zamícháme. Pak přidáme ocet, pepř a sůl a čočku necháme ještě chvíli podusit. Podáváme ji se smaženou cibulkou nebo s kadeřenkami z vajec.
Kadeřenky: 4 vejce rozmícháme, přidáme k nim 2 očištěné, utřené sardele, ½ drobně pokrájené cibulky a trochu sekané zelené petrželky. Ze směsi pečeme tenké lívanečky, horké zavineme a obložíme jimi čočku.