![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Kaše brunátná
250 g jahod lesních nebo zahradních, 250 g višní, 1 dl bílého přírodního vína, 60 g medu, 40 g bílého chleba bez kůrky (houska), 5 zrnek sekaného anýzu, 50 g vlašských sekaných ořechů, 1 dl šlehané smetany.
Višně odpeckujeme, přidáme med, strouhaný bílý chléb bez kůrky, sekaný anýz bílé víno a dáme chvíli pod pokličku dusit. Asi po 5 minutách přidáme jahody a ještě chvíli posudíme. Kaši pak protlačíme sítem, necháme prochladnout, přidáme šlehanou smetanu, sekaná vlašská jádra a opatrně promícháme.