Karbanátky smažené z hlív

 

500 g jedlých hlív (např. ústřičné, jilmové aj.), 2 žemle, 1/8 l mléka, 1 vejce, 30 g cibule, 20 g tuku, pepř, sůl, majoránka, stroužek česneku, 150 g strouhané housky, 150 g sádla nebo oleje na smažení.

 

Mladé menší hlívy nakrájíme a dusíme asi 25 minut ve vodě s kouskem tuku. Pak je scedíme a umeleme na masovém strojku. Současně s houbami umeleme v mléce namočenou, vytlačenou žemli. Na tuku si osmažíme cibuli, kterou promícháme s vejcem, vytlačenou žemlí, s houbami, utřeným česnekem se solí, majoránkou pepřem a podle potřeby strouhanou houskou. Z hmoty tvoříme placičky, které obalujeme ve strouhané housce a smažíme na oleji do červena.