![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Houbové šišky podle pana Severina
500 g hřibů (smržů, špiček), 80 g másla, 140 g hladké mouky, 2 vejce, ¼ l sladké smetany, petržel nebo šalvěj, pepř, šafrán, sůl.
Z čistě vypraných a nadrobno rozsekaných a podušených hub, mouky a vajec připravíme těsto, osolíme je, přidáme zelenou petrželku nebo šalvěj a pepř. Z těsta děláme šištičky o velikosti menších karbanátků a opečeme je na másle. Hotové šišky polijeme bílou omáčkou, kterou připravíme z bledé jíšky, másla a mouky a rozředíme sladkou smetanou nebo mlékem, ožlutíme šafránem a osolíme.