![](https://f0828e6be7.cbaul-cdnwnd.com/db13a318d4bcb63c331937c975f027ac/200000017-99f0a9aeaf/50000000.jpg?ph=f0828e6be7)
Houbové lívance
150 g hlaviček václavky nebo jiné houby, ½ l mléka, 15 g droždí, 1 vejce, 20 g hladké mouky, 100 g tuku, 2 stroužky česneku, špetka cukru, majoránka, mletý pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček, sůl.
Droždí rozdrobíme do malého množství vlažného mléka, přidáme lžíci mouky, cukr a necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, po částech vmícháme zbylé mléko s moukou, oprané nasekané houby, které jsme předtím okořenili a smíchali s česnekem a majoránkou a solí. Těsto lijeme na lívanečník potřený tukem a pečeme do růžova.